OldPain2Go®

OldPain2Go® betekent letterlijk ‘oude pijn loslaten’. Dit kan zowel oude emotionele – als fysieke pijn zijn. OldPain2Go® is een revolutionaire techniek om Oude-Pijnsignalen drastisch te verminderen of te verwijderen. OldPain2Go® is een heel veilige en heel vaak zeer effectieve methode, toepasbaar op bijna alle vormen van medisch gediagnosticeerde chronische pijn, los van de oorzaak van deze pijn. Voorbeelden waarbij OldPain2Go® kan ingezet worden zijn:

 • Artrose,
 • Artritis,
 • Fibromyalgie*,
 • Overbelastingspijn,
 • CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom)*,
 • Migraine,
 • Hernia,
 • Geknelde zenuwen,
 • Hielspoor,
 • Blijvende pijn na een ingreep,
 • Frozen sholder,
 • ….

Naast deze mogelijkheden kan OldPain2Go® ook ingezet worden bij menopauzale klachten zoals de gekende ‘vapeurs’

Wat is pijn?

Pijn is een complexe calculatie van het brein om een gepast signaal te sturen naar dat lichaamsdeel waar zorg nodig is. Pijn is m.a.w. een signaal, een boodschap van je lichaam. Het vertelt je dat er iets mis is met je lichaam en dat hier zorg aan besteed dient te worden. Zodra de juist diagnose is gesteld door een arts en de gepaste behandeling opgestart is, kan het lichaam herstellen. Wanneer je lichaam begint te herstellen, verdwijnt de pijn. Er is dan weer plaats voor nieuwe signalen, boodschappen indien nodig. Deze worden dan niet gemaskeerd door een oude pijn, waardoor we opnieuw de juiste diagnose kunnen laten stellen en de gepaste zorg kan opgestart worden.  Maar soms heeft de medische wereld geen effectieve behandeling en blijft de pijn geheel of gedeeltelijk aanwezig of komt hij telkens kort- of langdurig terug. In feite geeft ons lichaam ons dan een signaal dat al lang bekend is en waarvoor de nodige stappen zijn ondernomen.

De metafoor van het brandalarm

Pijn kan je begrijpen als het brandalarm dat aanspringt wanneer er brand is. Iedereen weet dat er iets aan de hand is en dat ze naar buiten moeten. De brandweer wordt verwittigd en doet alles om de brand te blussen. Als ze beginnen met blussen, zetten ze het brandalarm niet uit. Het is immers mogelijk dat wanneer het brandalarm onmiddellijk wordt uitgezet wanneer de brandweer arriveert dat mensen denken dat het veilig is en ze terug naar binnen gaan. Daarom zet de brandweer het alarm pas uit wanneer de brand geblust is en alles veilig is. Maar soms gebeurd het dat de brand geblust is, maar dat het brandalarm zonder reden actief blijft. Dit is wat er gebeurd bij chronische pijn.

Chronische pijn

Chronische pijn heeft geen nut, behalve dat het je helpt om bewust te zijn of te blijven van de schade aan of de zwakte van een bepaald lichaamsdeel. Eigenlijk kan chronische pijn zelfs schadelijk zijn aangezien een nieuw letsel of probleem in het lichaam kan gemaskeerd worden waardoor de juiste behandeling niet gestart wordt.

Normaal gezien stopt pijn zelfs voordat alle weefsels volledig zijn hersteld. Denk maar aan een gebroken arm. Een arts stelt de diagnose en de arm wordt ingegipst. Meestal verdwijnt de pijn dan relatief snel ondanks het feit dat de breuk nog aan het genezen is. Er is immers een gepaste actie gevolgd op het alarmsignaal, nl. de pijn. Hierna is het alarmsignaal, m.a.w. pijn, niet meer nodig en wordt vanuit het brein het pijnsignaal stopgezet. In het geval van chronische pijn blijven de pijnsignalen vanuit de hersenen verstuurd worden, terwijl de gepaste stappen reeds genomen zijn.

OldPain2Go® – methodiek

OldPain2Go® is ontwikkeld door Steven Blake en kan ingezet worden wanneer u reeds medisch onderzocht bent, alle behandelingen gebeurd zijn  en er geen verdere medische behandeling nodig of mogelijk is. De methodologie is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke kennis van hoe lichaam en geest samenwerken en het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Als gecertificeerde OldPain2Go® Practitioner kan ik u helpen door samen met u te bekijken of die oude pijnsignalen nog steeds nuttig zijn. Indien dit niet meer het geval is, dan kan met 1 behandeling een lager pijnniveau of volledige verwijdering van het oude pijnbericht bereikt worden. Het werkt helaas niet bij iedereen, maar als je echt van je pijn af wil komen en je begrijpt het proces, dan heb je een geweldige kans op een geslaagde aanpassing en beoordeling van de pijn.

In België is de OldPain2Go® methodiek nog relatief onbekend, de meeste specialisten en pijnbehandelaars kennen het nog niet.  Medische resultaten zijn nog niet bekend, maar Steven Blake staat open om hieraan mee te werken indien u geïnteresseerd bent. Uitgebreidere info en videorecensies vindt u op https://oldpain2go.com/client-testimonials.

OldPain2Go® is een veilige manier voor het veranderen van de pijnbeleving wanneer pijn niet langer een doel heeft. In de sessie wordt er direct gecommuniceerd met uw onderbewustzijn, terwijl u er bewust bij aanwezig bent. Er wordt geen gebruik gemaakt van trance, maar als practitioner functioneer ik als tussenpersoon in het gesprek tussen je onbewuste en bewuste delen. Het is een techniek die nergens anders mee te vergelijken valt.

U hoeft er niet in te geloven, maar… U moet wel echt van uw pijn af willen!

*CVS en fibromyalgie

Mensen die chronische vermoeidheid zijn, chronische pijn of fibromyalgie hebben, hebben vaak allemaal dezelfde eigenschap,  namelijk dat ze het tegenovergestelde van lui zijn. Het zijn juist heel gedreven mensen, mensen die vooruit willen. En waarschijnlijk ligt daar ook de oorzaak van hun problemen.

Om alle vooroordelen weg te nemen:  Mensen met chronische vermoeidheid of pijn zijn allesbehalve lui! Vaak krijgen ze ook te horen dat het tussen hun oren zit.

En hoewel ze allemaal andere symptomen heeft, hebben ze bijna allemaal iets met elkaar gemeen, namelijk: Hun eigen verhaal over hoe het allemaal begonnen is. Ze hebben zich bijna allemaal fysiek of mentaal tot het uiterste gedreven. Ze zijn juist precies het tegenovergestelde van lui. Voelen zich onbegrepen, en raken gefrustreerd omdat er mensen zijn die denken dat ze te lui zijn om iets te doen. Daarom het onderstaande verhaal, waarin je jezelf waarschijnlijk herkend en je misschien begrijpt wat je eraan kunt of zelfs moet doen om er weer boven op te komen.

Herken je jezelf in het onderstaande verhaal?

Je bent waarschijnlijk een gedreven persoonlijkheid en je bent zeer regelmatig ver of tot het uiterste gegaan, mentaal, fysiek of emotioneel, vaak meer dan jouw lichaam aan kon en meestal met een grotere zorg voor anderen (of op het werk) dan voor jouzelf.

De ‘ziekte’ begint met één of meer van de volgende voorvallen: een virale infectie, een ernstige ziekte, vaccinatie, ernstige stress of een traumatisch ongeval/incident. We noemen dit het trigger point.

Enkele weken of zelfs maanden later, wanneer je zou verwachten dat je beter zou moeten zijn, heb je de aandoening die je nu de ernstige chronische pijnklachten of chronische vermoeidheid geeft.

Dit kan vele jaren doorgaan, zo niet voor de rest van jouw leven, terwijl je meer en meer gefrustreerd raakt door een gebrek aan diagnose, antwoorden of oplossingen. Vaak krijg je te horen: ‘je moet er maar mee leren leven.’ Daarnaast ben je nu meer vatbaar voor verkoudheden, griep of nieuwe ziektes omdat jouw immuunsysteem overbelast is geraakt.
Op een gegeven moment zul je je zo lang slecht voelen dat je denkt; ‘Wordt ik ooit wel beter?’

Aangezien je er niet ziek uitziet, heb je naast het probleem dat je niet alleen erg ziek bent ook nog het probleem anderen te moeten overtuigen dat je ziek bent. Hun observaties over jouw welzijn zijn vaak niet behulpzaam of begripvol en staan in het algemeen lijnrecht tegenover de persoon die je in feite bent.

Hierdoor neemt je stressniveau toe en zet de neerwaartse spiraal zich voort. Soms heb je misschien het geluk je een beetje beter te voelen, maar terwijl je probeert de achterstand in te halen, merk je dat de pijn en vermoeidheid je al weer inhalen.

Onderzoek leert ons dat bijna iedereen met CVS of Fibromyalgie zich herkent in dit verhaal, alsook anderen met specifieke chronische pijn zonder verklaring. Het feit dat geen twee mensen dezelfde lichamelijke symptomen of dezelfde mate van zwakte ervaren, is de reden waarom er tot nu toe geen geneesmiddel is gevonden en waarom farmaceutische bedrijven niet zullen investeren in onderzoek. Echter, het is niet het ontbreken van dezelfde symptomen maar het feit dat de verhalen wél overeenkomen die ons tot de volgende conclusie hebben geleid:

We hebben allemaal een uitstekend overlevingsmechanisme dat wordt aangestuurd door een systeem dat al onze lichaamsdelen en lichaamsfuncties aanstuurt. Om je te beschermen in een situatie van ernstige overbelasting zorgt het overlevingsmechanisme er voor dat je rustig aan gaat doen. Een ‘shutdown’ als het ware, tot hier en niet verder. Niet enkel een zekering die doorbrandt, het sluit je zorgvuldig af, op de beste manier voor u. hierdoor wordt je immobiel en dempt het zelfs jouw mentale capaciteit. Je overlevingsmechanisme doet dit om jouw energie te sparen, om je de mogelijkheid te geven te herstellen van de oorspronkelijke oorzaak én om te voorkomen dat je verdere schade aan jezelf aanricht. Dit is vergelijkbaar met de manier waar op artsen patiënten in coma brengen opdat zij kunnen herstellen van hoofdletsel.

Deze ‘shutdown’ blijft bestaan tótdat het systeem ervan overtuigd is dat je niet op dezelfde “gedreven” manier zult doorgaan. Helaas zit “gedreven zijn” in jouw aard en hoe meer je tegen de “ziekte” vecht, hoe meer het systeem denkt dat je geïmmobiliseerd moet worden, vandaar dat dit jaren kan doorgaan en je niet opknapt!

Pijn en vermoeidheid zijn de natuurlijke manieren van je systeem om je af te remmen, net als hoofdpijn, niet scherp kunnen denken (hersenmist) en een wazig zicht. Jouw overlevingsmechanisme zou het eigenlijk niet beter voor je kunnen doen. Het zorgt er simpelweg voor dat je niet te ver of te hard gaat, het neemt je in bescherming voor en tegen jouzelf. En hoewel dat op het moment van de oorzaak een goed beschermingsmechanisme was, waardoor je werd behoed voor mogelijk fatale gevolgen, is het nu een beschermend mechanisme geworden waaronder je volkomen vast zit!

Het is geen toeval dat veel van jouw symptomen vergelijkbaar zijn met stress gerelateerde aandoeningen zoals: darmproblemen, vermoeidheid, hersenmist, wazig zien, auto-immuun problemen, slaap problemen en niet te verklaren pijn. Dit komt omdat je lichaam en geest nu constant in de stress modus staan, omdat je in een situatie terecht bent gekomen waar je geen controle over hebt en waarin je geen uitzicht hebt op herstel.

Pijn is een signaal, een boodschap om ons te laten stoppen met datgene waar we mee bezig zijn en er voor te zorgen dat wij ons concentreren op beter worden. Hoe groter de, door jouw brein, waargenomen schade, hoe hoger het pijn niveau (of chronische vermoeidheid of andere problemen) wat er weer voor zorgt dat je alleen doet wat noodzakelijk is. Je kunt niet vechten tegen deze ziekte, dat zal het alleen maar erger maken.
Jouw pijn of vermoeidheid zal voortduren zolang het nodig wordt geacht door jouw eigen brein.

De pijn zal pas verdwijnen zodra het brein bevestiging krijgt dat je jezelf NIET tot het uiterste zult drijven, je jouw grenzen leert te respecteren en dat je naar de signalen luistert.

Een metafoor als voorbeeld: Je rijdt te hard! Stel je voor dat je met 100 km/u door een 50 km zone rijdt. Maar je bent uiteindelijk langzamer dan alle anderen die netjes met 50 km/u rijden. Dat komt omdat de politie je aanhoudt waardoor je een half uur vertraging hebt. Vervolgens ga je 120km/u rijden om de verloren tijd proberen in te halen, waardoor je weer wordt aangehouden door de politie en nu wordt zelfs jouw rijbewijs ingevorderd voor een bepaalde tijd. Jouw gejaagde gedrag en het daarna nutteloos moeten wachten bij elke aanhouding levert uiteindelijk een gemiddelde snelheid van 10km/u op. M.a.w. jouw gejaagde gedag zorgt er alleen maar voor dat je nog verder achterop raakt.

Op deze (levens)weg sta je nu voor de keuze: óf rustiger aan doen en dezelfde snelheid rijden als iedereen óf je leert niet van deze ervaring en neemt de consequenties, nl. chronische pijn of vermoeidheid voor lief. Aan jou de keuze.

Herkenbaar?

Als je jezelf herkent in dit verhaal en in de bovenstaande beschrijving van intensivering en verdere verspreiding van pijn, dan is er goed nieuws. Als je de gedrevenheid en ‘activiteiten’ niet herkent maar wel erkent dat je regelmatig over je eigen grenzen bent gegaan, op welke manier dan ook, is het onderstaande ook voor jou van toepassing

Nu het goede nieuws!

De “beschermende staat” waar je je nu in bevindt, zal alléén doorgaan als het brein denkt dat dit de juiste strategie is. Het mooie van de OldPain2Go® methodiek is dat je contact kunt leggen met dat gedeelte van het brein welke de pijnsignalen en vermoeidheid ‘uitstuurt’.
Je kunt met het brein onderhandelen!

Je kan je eigen brein echter niet voor de gek houden, want het ‘hoort’ jouw planning en gedachten. Je zal alleen kunnen herstellen als je een andere manier van leven, van doen en vooral van laten, accepteert en implementeert. Je zal écht moeten leren los te laten en je realiseren dat je niet álles kan doen of alles onder controle kan houden, dat anderen ook taken op zich kunnen nemen. En dat het af en toe goed en nodig is om NEE te zeggen. Je moet voortaan eerst aan jouw welzijn denken, want je kan je brein en zenuwstelsel niet voor de gek houden door te doen alsof, óf door te zeggen dat je hierin bent veranderd als je dat niet bent.

Het ‘uitzetten’ van de pijn op zich is een relatief eenvoudig proces. Het wordt echter niet “uitgeschakeld” als jouw brein nog steeds aanleiding heeft om te denken dat deze pijn noodzakelijk is voor jou als immobilisatie. Tijdens de sessie moeten er overeenkomsten gesloten worden met jouw brein (het z.g. Brain Bargaining™) waarbij je afspreekt jouw fysieke, mentale of emotionele grenzen te respecteren en overeenkomstig te reageren op jouw lichamelijke waarschuwingssignalen. Vervolgens stopt het pijnsignaal.

Wanneer je je echter (nadat de pijn of de vermoeidheid is gestopt) niét aan de gemaakte afspraken (die je met jezelf maakt) houdt, de signalen negeert of alsnog weer over jouw grenzen gaat, zal de pijn en vermoeidheid zonder meer terugkomen (vaak zelfs heftiger) en je opnieuw verzwakken: uit bescherming voor jou! Kortom: geen verandering in oud gedrag door jou betekent geen verandering in de pijn of vermoeidheid.

Een OldPain2Go® sessie duurt ongeveer 50 à 60 minuten en kost 100 euro.